Den lufttäta cellulosaisoleringen

Tillverkning av cellulosaisolering

Warmfiber™ cellulosaisolering tillverkas i vår produktionsanläggning i Borås, vilket ger goda förutsättningar till miljövänliga, snabba och korta leveranser, då Borås ligger centralt i Sverige för leverans till byggintensiva områden.

Alla Warmfiber™-produkter är svenska, fosfatfria lösullsisoleringar av cellulosa, som tillverkas av ocirkulerade dagstidningar direkt från Svanen-märkta tryckerier. Vid tillverkningen används miljövänlig vatten- och vindkraftsel. Energiåtgången för att tillverka ett ton Warmfiber™ är ca 165 kWh, vilket motsvarar 5,65 kWh/m3 på vindsbjälklag. Pappersråvaran fraktas endast 4 km från tryckeriet.

Produkterna tillverkas genom mekanisk och pneumatisk fragmentering av tidningar, dels i en förkvarn och dels i in finkvarn som skapar den färdiga fiberstrukturen. Produkternas fiberstruktur ger bästa möjliga täthet och utfyllnad till så låg densitet som möjligt. Det är själva fiberstrukturen som möjliggör att våra produkter har marknadens bästa lambdavärde, värmelagringskapacitet och densitet.

Tillverkning sker helt utan tillsats av bindemedel. Hela tillverkningen sker i en torr och kall process. Leveransfukthalten på dagstidningarna understiger alltid 12 %. Warmfiber™ förpackas i säckar om 16 kg och läggs sedan på storpall med 42 säckar/pall.

För att skydda Warmfiber™ cellulosafiber från brand tillsätter vi miljöanpassade brandskyddsmedel. Vi har flera godkända blandningar enligt vårt ETA-godkännande (ETA-13/0145). Vi har redan sedan starten levererat borfri isolering när kunden efterfrågat. Den borfria produkten finns som en av våra standardblandningar men vi rekommenderar en blandning med borsyra och aluminiumhydroxid. Den blandningen är bäst ur alla hänseenden. Dessutom går det att garantera produktens egenskaper i hela 60 år.

De senaste åren har det kommit många nya tillverkare av cellulosaisolering som hävdar att borfritt är det bästa. De ersätter boret med biocider som har en garanterad livslängd på max 10 år. En del använder dessutom silverbiocider vilket innebär att de tillsätter tungmetaller i produkten. Så det finns många aspekter att ta hänsyn till när man väljer leverantör av cellulosaisolering. Vi har en lång erfarenhet av produktion och försäljning av cellulosaisolering.

Produkterna kan återvinnas. Materialet återvinns i första hand som värmeisolering. Förpackningen återvinns till ny plast.

Produkterna kan deponeras utan speciella restriktioner.

Se filmen >>

"Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit..."